Baari : Hytkyt lattialla oman mielen mukaan. Olet aika uusi tekijä, etkä vielä niin kokenut neuloja… mutta olet halukas tekemään parhaasi ja oppimaan lisää! Uudeksi tekijäksi en enää itseäni kutsuis, onhan tässä tullut neulottua enemmän tai vähemmän viimeiset 15-vuotta :)

Baletti: Ihanaa, herkkää, kaunista ja runollista. Pitsihuivit hennoista langoista soljuvat sormissasi… mutta myös muissa neuleissa suosit pitsiä. Käyttämissäsi ohjeissa löytyy lähes aina jonkinnäköinen kuvakaavio. Langankierrot, ylivetokavennukset ja lisäykset ovat erikoisuutesi. Tämä jotain mitä vasta opettelen.

Bollywood:  Eksoottista! Teet toisin kuin muut! Et neulo kuten me muut ja me olemme uteliaita näkemään miten sinä sen teet. Ehkä pidät lankaa ”väärässä kädessä”, neulot ”väärään suuntaan”, toinen puikko kainalossa. Vai käytätkö jotain muutan erilaista tekniikkaa?Jaa,äkkiseltään ei tuu mieleen teenkö jotain eri tavalla kuin muut. Uusia asioita kyllä opetelen mielellään.

Broadway:Värikästä ja välkehtivää. Väri kerrallaan ei ole sinun juttusi. Mitä enemmän lankoja, värejä, kuvioita ja malleja sen parempi! Kirjoneuleet kaikissa muodoissaan kuuluvat Broadwaylle. Luultavasti persoonasi on yhtä värikäs ja pirteä kuin neuleesi! Kirjoneuletta on tullut tehtyä lähinnä lapasissa ja pipoissa.

Disco:Bling, bling! Seurasitko aikoinaan silmä tarkkana Usvasalon neuleita? Jos sen lisäksi muistelet harjanneesi mohairkarvoja pörröön… ja jos edelleen olet erilaisten efektilankojen perään, olet takuuvarmasti disconeuloja! Glitterisäihkeet ja paljetit piristävät minkä tahansa neuleen! Vaikka tänään ulkoisesti oletkin neuloja 2000-luvulta, niin sydämesi sopukoissa kaipaat sitä vaaleanpunaista hattarapörröä 80-luvulta… Mohair ja bling bling-langat ei oo kyllä koskaan oikein kolahtanut.

Heavy metal:Koneita, koneita, koneita. Neulot neulekoneella. Käsien pehmeä ja hiljainen liike vaihtuu maailmassasi rytmikkääseen koneen meluun. Koneet, jotka mahdollisesti hirvittävät useimpia, ovat sinulle loppumaton inspiraation lähde. Nopeat tulokset vaativat kunnon otteita. Koneella en ole koskaan neulonut enkä semmoista omista.

Hip hop:Ehkä hieman suurta, mutta sitäkin rennompaa. Sinulla ei ole mitään hajua neuleen tiheydestä, mitoista tai vaatteen koosta. Kokeilet mielelläsi sekä freestyleä että tangoa ja tiedät jo aloittaessasi, että lopputuloksella voi olla oma tahto. Muiden silmissä olet osaava neuloja, mutta et itse ole vielä oikein sinut vanhempien perustyylien kanssa. Olet itsevarma neuloja, joka uskaltaa myös epäonnistua. Tämä osaltaan vain korostaa onnistumisten mahtavaa tunnetta! Tämänkin olisin voinut valita tyylikseni. Mallitilkkuja en tee koskaan, syynä ehkä laiskuus tai se että kun löydän jonkun mallin aloittamaan pitää päästä heti, siitä tulee sitten joko sopiva tai sitten ei. Toisaalta muuten kyllä seuraan ohjeita tarkkaan. Mutta jos en ensimmäisellä kerralla onnistu, sitten puretaan ja aloitetaan alusta :)

Kansantanssi:Selvät säännöt ja askeleet muodostelmassa. Sinä neulot palmikoita. Sinne, tänne, ympäri ja pyörähdys, modernia tulkintaa tai perinteisiä kelttisolmuja. Neuloessasi voimme melkein kuulla kuinka hoet: ”Neljä vasemmalta nurin, kaksi oikein, kaksi silmukkaa taakse odottamaan, kaksi oikein…Lyhyesti: vielä en osaa palmikoita tehdä:)

Koreografi:Toiset tanssivat sinun pillisi mukaan! Olet suunnittelija, kokeilija, toteuttaja… ja sinun tuotoksiasi neulovat toiset. Olet julkaissut ohjeita ja sinut löytää Ravelrystä rekisteröityneenä designeriksi. Neulot mieluiten omien suunnitelmien mukaan ja muut neulojat hakevat inspiraatiota tuotoksistasi. Jopa neuloessasi muiden ohjeista, et voi olla miettimättä että tekisit tämän näin tai noin. Käytät päätäsi ja tärkeimpiin neuleapuvälineisiisi kuuluvat muistilehtiö ja kynä. Ei ollenkaan minua, tykkään tehdä ohjeiden mukaan tai ulkomuistista.

Lattarit: Seksikästä ja vartalonmyötäistä. Erikoisuutesi on istuvuus. Ehkä opettelit neulomaan, jotta saisit istuvia vaatteita? Hallitset sisäänotot vyötäröllä ja lisäykset rinnanympärykselle, säätelet sekä pituutta että leveyttä – kaikki jotta saisit istuvan vaatteen juuri sinun vartalollesi. Luomuksesi esittelevät vartalon muotosi, sääriesi pituuden, dekolteen tai mikä ikinä tekeekään juuri sinun vartalostasi seksikkään ja viettelevän.Tätäkin tarttisi harjoitella,kyllä mulla menee noi istuvuudet tuurilla oikein tai sitten ei.

Popping & locking:Yksi liike kerrallaan. Moduulineulonta on sinun tyylisi. Jokainen projekti valmistuu moneen kertaan. Neulot pieniä kappaleita kerrallaan yhdistäen joko neuloen tai ompelemalla… riippuu sinusta. Kappaleiden kokoaminen, yhdistäminen ja ompeleminen ovat omat taiteenlajinsa ja sinä olet siinä mestari. Olet ehkä dominoneuloja tai viimeistelyekspertti...? Ei tämäkään oikein tuntunut omimmalta. Viimeistely,kokoaminen,yhdistäminen. Teen nämä vasta sittenkun on ihan pakko,eli kun rupeaa olemaan paljon töitä valmiina.

Quick-step:Pääpaino jalkatyöskentelyssä. Eli neulot sukkia. Hallitset sekä erilaiset kantapäät että kärkikavennukset ja osaat aloittaa sukat kummasta päästä vain. Sukkien mahdollisuudet ovat loputtomat ja sinä olet neulonut melkein kaikilla tyyleillä. Saisit aikaan sukat ilman ohjetta vaikka puolinukuksissa. Ehkä olet jopa Magic loop fani? Tämäkin olisi sopinut. Sukkia tulee varsinkin näin syksyisin tehtyä paljon. Perusukat osaan tehdä miten päin vain,mutta erikoisemmissa tarvitsisin ohjetta avuksi.

Robottitanssi: Matemaattisen eksaktia. Neulomisen ja matematiikan sukulaisuus on monelle itsestään selvää, mutta robottitanssija leikkii ensin matematiikalla ja pistää vasta sen jälkeen neulomiseksi. Ohjeet perustuvat tarkkoihin laskelmiin ja rakastat murtolukuja. Logiikka ja luovuus kulkevat käsi kädessä kun lasket erilaisia ratkaisuja ja matemaattisia yhtälöitä kera langan paksuuden ja menekin, sopivan paksuisten puikkojen, koetilkkujen jne.Tämä olisi sopinut ehkä siinä mielessä,että seuraan ohjeita tarkkaan.

Satubaletti:Kirmailevia menninkäisiä ja päivänsäteitä. Suloisen syötäviä ja hassun hauskoja neuleita. Lähipiiristäsi löytyy taaperoa ja koululaista vailla tumppua, myssyä, nuttua, sukkaa jne. ja sinähän teet niitä mielelläsi. Pientä ja pehmeää valmistuu nopeasti lapsille, lastenlapsille, kummilapsille tai ehkä jopa hyväntekeväisyyteen?! Tämän valitsin tyylikseni,koska lapsille ja kummilapsille tulee neulottua kaikenlaista pientä kivaa.

Sreet:Freestyle! Villi taiteenlaji, joka sisältää osaamista, taitoa ja harjoittelua. Et kaipaa valmiita ohjeita, vaan sävellät oman mielesi mukaan. Vaikka kuin yrittäisit noudattaa ohjetta, teet lopulta kuitenkin jonkun pienen muutoksen… Se nyt vaan on sinun tyylisi ja sen pitää sopia sinulle eikä kenellekään muulle. Tangotanssija pitäisi sinua luultavasti ihan kahjona, mutta se on sinulle mitä parhainta ylistystä! Muutoksia ohjeisiin, hyvin harvoin teen muutoksia ohjeisiin,enkä ainakaan ensimmäisellä kerralla kun teen jotain.

Tango: Varmat askeleet. Noudatat ohjetta pilkulleen. Tiheys on just eikä melkein, jälki on tasaista ja tulos on juuri niin kuin suunnittelija ja sinä olette ajatelleet. Käytät mielelläsi ohjeessa suositeltua lankaa. Olet varma neuloja eikä tuotoksistasi voi muuta sanoa kuin että ovat todella hyvin tehtyjä.Noudatan kyllä ohjeita,mutta että tulos olisi niinkuin suunittelija on sen ajatellut tai kuva on. No joskus kyllä ja joskus siitä tulee jotain ihan muuta :)

Valssi ja foxtrot: Perinteet ja traditiot. Perinneneuleet ovat sinun juttusi. Hallitset useamman tekniikan ja tiedät niiden ja käyttämiesi mallien historian. Se voi olla konttineuletta, kirjoneuletta, eestiläistä pitsiä… Olet neulonut kauan ja arvostat harrastuksesi historiallisuutta. Historia elää ja kulkee eteenpäin neuleissasi!Kirjoneuletta on tullut aina välillä tehtyä lapasiin ja pipohin. Muut perinnejutut on vieraampia.

Jännityksellä odotan minkä haasteen saan